2018


De kerkenraad is blij en verheugd dat we op zondag 25 februari 2018 de doopdienst van Victor Jan Konstanciak zoon van Pawel en Joanna Konstanciak  hebben mogen vieren.

Op een prachtige zonnige maar frisse zondag werd Victor Jan Konstanciak gedoopt door onze ds. L.E. van Loo.

De doop werd gezegend door de vader van Joanna Rej, ds. K. Rej die speciaal uit Polen was overgekomen met veel familieleden.

 


OPEN KERKENDAG

Een pelgrimage door Hoorn

 

 

Op zondag 13 mei 2018 van 13:00-17:00 openen zes monumentale  kerken in de gemeente Hoorn hun deuren voor publiek. Met als thema “Pelgrimeren”  bieden de deelnemende kerken gratis activiteiten voor kinderen en volwassenen. Volg de rondtrekkende pelgrims en laat zien wat je op je kerfstok hebt.

 

Religieus erfgoed

Platform Religieus Erfgoed Hoorn zet zich in voor behoud van en verenigt de monumentale kerken in de gemeente. Het platform maakt zich hard voor religieus erfgoed, het bundelt de krachten om de problematiek van religieus erfgoed aan te pakken en organiseert voor het eerst een gezamenlijke activiteit; Open Kerkendag. In de zes deelnemende kerken ( Oosterkerk, Foreestenhuis, Koepelkerk, Lutherse kerk, PKN Blokker en de Martinuskerk ) is een gevarieerd aanbod aan activiteiten voor jong en oud. Deze zijn GRATIS toegankelijk. Zo kunnen kinderen  onder andere een glas in lood raam ontwerpen, een DOE-orgel  bouwen of mee op speurtocht. Volwassenen kunnen luisteren naar pelgrimsverhalen, mee met een rond leiding en zelf aan de slag met het maken van een speciale kalender. Het volledige programma is te vinden op de facebooksite van Platform Religieus Erfgoed Hoorn

 

 

 

 

Volg de zingende pelgrims

Pelgrimeren is reizen naar een heilige plaats. Het is een reis van bezinning maar ook van ontmoeting. Een gebruik dat eeuwen geleden al bestond en nog steeds veel mensen op de been brengt. Tijdens Open Kerkendag trekken twee middeleeuwse pelgrims van kerk naar kerk waar ze vertellen en zingen over hun pelgrimsreizen. 

 

Wat heb jij op je kerfstok?

Kinderen krijgen in de kerk een kerfstok, na afloop van een activiteit krijgen ze een kerfje op hun stok. In de middeleeuwen werd een kerfstok gebruikt om schulden op bij te houden. Een kerfje stond dan voor het geld dat je nog moest betalen voor de drank die je in de herberg had genomen. Tijdens open kerkendag ruilen we dat gebruik om, bij drie of meer kerfjes  krijgen de kinderen limonade of sap.

 


Op een zondag 22 april 2018 is er weer de bloemenzondag!

 

We hopen dat zoveel mogelijk kerkgangers bloemen wi;;en meenemen.

 

Na afloop van de dienst zullen de meegenomen bloemen naar het Hospice worden gebracht waar  aan alle cliënten een bos bloemen overhandigd wordt.


Vrijdag 14 september hebben een aantal gemeenteleden de handen uit de mouwen gestoken om de kerk een grote schoonmaakbeurt te geven na de zomervakantie.

Het was naast het goede (schoonmaak)werk ook zeer gezellig!

 

Allen hartelijk dank!!

 


Vrijdag 21 december om 18:30 bent u van harte welkom bij onze Adventsbroodmaaltijd.

Luisteren naar kerstverhalen en met overgave liederen zingen, met ruimte om gezellig bij te kletsen bij de maaltijd.