2017


Dageraadsviering Paasochtend 2017

Dageraadsviering Paasochtend 16 april Oosterkerk

 

Maak het mee: op Paasochtend, zondag 16 april, de zon zien opgaan in de kerk. In het halfduistere, eeuwenoude gebouw van de Oosterkerk wordt het langzaam lichter. Pasen begint! Een bijeenkomst rond het meest bijzondere verhaal van het christelijke geloof: ‘het lege graf’. Het Paasmysterie – de overwinning op duisternis en dood – kan niet beter ervaren worden dan door zelf het licht te zien terugkeren na de donkere nacht. Het is een eenvoudige, meditatieve dienst met momenten van stilte, met aansprekende teksten en met bekende Paasliederen. De  dienst begint om 6.30 uur en duurt ca. drie kwartier. M.m.v. ds Tineke van Lente, ds Bert Dicou, Jan Geerlings (Raad van Kerken) en organist Peter Zandberg.

 

Zondag 16 april, 6.30 uur uur ’s ochtends

Oosterkerk, Grote Oost, Hoorn

 

ORGANISATIE: Raad van Kerken Hoorn, Zwaag en Blokker


Roode Steen openluchtdienst 2017

Oecumenische Openluchtdienst

Op zondag 18 juni 2017 organiseert de Raad van Kerken Hoorn, Zwaag en Blokker weer een oecumenische openluchtdienst op de Roode Steen. De dienst begint om 10.30 uur. Bij slecht weer wordt de dienst gehouden in de Koepelkerk.

De voorgangers zijn ds Klaas Huizinga van de Nederlands Gereformeerde Kerk Hoorn en ds Rudolf Kooiman van de Protestantse Gemeente Hoorn, Zwaag en Blokker. Eerst zou pastoor Eugene Jongerden voorgaan, maar die is per 1 juni 2017 werkzaam als pastoor in de parochie Amstelland.

Er is ook weer kindernevendienst, die wordt geleidt door Rosemarie Nooij en Jolanda Zuidstra. 

Muzikale medewerking wordt verleend door de Hoornse Brasband onder leiding van Gertjan Loot, het Oecumenisch Kinderkoor Hoorn onder leiding van Natascha Groot en door Monique de Meza zangeres.

U ziet genoeg ingrediënten om er een mooie viering van te maken. Nu alleen het weer nog, maar daar hebben we geen invloed op.

 

Hopelijk tot ziens op zondag 18 juni 2017.

 

Jan Geerlings

Raad van Kerken Hoorn, Zwaag en Blokker. 

 


Bloemenzondag 2017

Op zondag 30 april 2017 is het weer bloemenzondag!

 

Na afloop van de dienst zullen de meegenomen bloemen naar het Hospice worden gebracht waar  aan alle cliënten een bos bloemen overhandigd wordt.


Afscheidsdienst ELG Enkhuizen

Op zondag 7 mei 2017 zijn we uitgenodigd om bij onze zustergemeente in Enkhuizen hun afscheidsdienst van hun kerk aan de Breedstraat bij te wonen.

 

Aanvang dienst : 15:00 uur

Voorganger: Ds. J.H. Ruiter

Organist: Rieuwert Blok


Adventsbroodmaaltijd 2017

Adventsmaaltijd. Vrijdag 22 december. 

Aanvang: 18.30 uur.

 

Onder het genot van een broodmaaltijd, gezang en luisteren naar verhalen willen wij ook dit jaar weer gezamenlijk uitzien naar het feest van Jezus' geboorte. Een maaltijd met elkaar, kan ook weer eens een gelegenheid zijn om ongedwongen met elkaar in contact te komen. 

U bent allen van harte uitgenodigd!

 

Mocht u wel aanwezig willen zijn, maar heeft u problemen met vervoer dan kunt u contact opnemen met een van de kerkraadsleden of een mail sturen naar elghoorn@gmail.com dan zoeken wij naar een oplossing.